0164 278 800 Boerthaaveplein 2, 4624 VT Bergen op Zoom
  • Samen naar een gezond gewicht!

    Samen naar een gezond gewicht!

  • Alle disciplines binnen één centrum!

    Alle disciplines binnen één centrum!

  • Multidisciplinaire zorg op maat!

    Multidisciplinaire zorg op maat!

Robotchirurgie

Vanaf september 2011 beschikt het Bravis ziekenhuis over de Da Vinci operatierobot. Dit geavanceerde systeem zorgt voor een grote kwaliteitverbetering bij de behandeling van een aantal aandoeningen. Deze robot wordt ingezet tijdens de operatieve ingreep van uw behandeltraject bij het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas.

De evolutie van chirurgie: van klassieke methode naar kijkoperatie (laparoscopie) en als laatste stap de robotchirurgie met het da Vinci-systeem

De da Vinci Si HD operatierobot
De operatierobot werkt met extreme precisie, waardoor omliggend weefsel optimaal wordt gespaard. De 3D-camera van de operatierobot vergroot het beeld 10 maal. Daardoor kan de specialist alle details van het operatiegebied perfect overzien en loepzuiver opereren. Door de combinatie van goed zicht en het gebruik van kleine, trillingsvrije en zeer beweeglijke robotinstrumenten kan de operatie nauwkeuriger en beter worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen belangrijke structuren zoals zenuwen en bloedvaten beter worden gespaard. Gezond weefsel rondom de tumor of aandoening raakt hierbij zo min mogelijk beschadigd.

 Patiënten verliezen minder bloed, hebben minder pijn, liggen korter in het ziekenhuis en de terugkeer naar de dagelijkse activiteiten gaat sneller.

Voor de meeste patiënten biedt de da Vinci talrijke potentiële voordelen:
- Korter verblijf in het ziekenhuis,
- Aanzienlijk minder pijn,
- Minder bloedverlies en transfusies,
- Minder littekenvorming,
- Sneller hervatten van normale activiteiten.

Meer informatie:
Links voor meer informatie over da Vinci chirurgie
http://www.intuitivesurgical.com/
http://www.davincisurgery.com/
http://www.davinciprostatectomy.com/

Laatst gewijzigd: november 2012