0164 278 800 Boerthaaveplein 2, 4624 VT Bergen op Zoom
  • Samen naar een gezond gewicht!

    Samen naar een gezond gewicht!

  • Alle disciplines binnen één centrum!

    Alle disciplines binnen één centrum!

  • Multidisciplinaire zorg op maat!

    Multidisciplinaire zorg op maat!

Psychologen

De psycholoog speelt een belangrijke rol zowel voor als na de operatieve behandeling. Voor de operatie neemt u samen met de psycholoog uw oude en nieuwe gewoontes onder de loep. Met meer inzicht in uw persoonlijke valkuilen heeft u handvatten om uiteindelijk tot een blijvende leefstijlverandering te komen. Dit is noodzakelijk om het succes na de operatie te vergroten. De psycholoog kan u helpen om te gaan met valkuilen als emotie eten (bijvoorbeeld eten vanuit: troost of gezelligheid), snaaien, een negatief zelfbeeld, lage zelfzorg en verleidingen moeilijk kunnen weerstaan.

Soms zijn er psychologische factoren die een langere en uitgebreidere psychologische behandeling voor de operatie behoeven. In die gevallen kan het voorkomen dat u eventueel wordt doorverwezen naar de basis- of specialistische GGZ-zorg.

Er verandert voor u in korte tijd heel veel gedurende het bariatrisch traject en ook daarna. Wat gewoon was, is niet meer gewoon. Na de operatie is de psycholoog ook beschikbaar om alles eens even rustig op een rijtje te zetten, of als u uw motivatie kwijt bent. Naast de optionele individuele begeleiding worden themabijeenkomsten aangeboden. Deze themabijeenkomsten helpen u verder om inzicht te geven in een levenslange gezonde eet- en leefstijl. De thema’s sluiten mooi aan op de eventuele individuele begeleiding.

Vragen die vaak worden gesteld:

-Wat voor thema’s worden er behandeld tijdens de bijeenkomsten?
U kunt denken aan thema’s als: emotie eten, extern eten, hoe om te gaan met je omgeving en lichaamsbeeld. De thema’s worden 2 keer per jaar herhaald. U kunt zich maximaal 1 keer een carrousel van de thema’s volgen.  

-Sta ik er alleen voor als de themabijeenkomsten zijn afgelopen?
Wij laten u nooit helemaal gaan. Of u nu 1 of 10 jaar na de operatie ergens tegenaan loopt, of gewoon even wil checken of het nog wel goed gaat; u kunt altijd bij ons terecht voor een gesprek.