0164 278 800 Boerthaaveplein 2, 4624 VT Bergen op Zoom
  • Samen naar een gezond gewicht!

    Samen naar een gezond gewicht!

  • Alle disciplines binnen één centrum!

    Alle disciplines binnen één centrum!

  • Multidisciplinaire zorg op maat!

    Multidisciplinaire zorg op maat!

Missie en visie

"We bieden multidisciplinaire zorg op maat. Ieder behandeltraject sluit aan bij de behoeften en omstandigheden van de individuele patiënt."

Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met ernstig overgewicht. Het multidisciplinaire team biedt zorg op maat. Ons team kan alle benodigde zorg binnen het behandeltraject leveren, inclusief screening en nazorg. Behandeling van overgewicht is maatwerk, toegesneden op uw problemen en omstandigheden. Daarom geloven wij in een persoonlijke aanpak. Het team bestaat uit diverse professionals afkomstig uit de chirurgie, interne geneeskunde, anesthesie, diëtetiek, fysiotherapie en psychologie. Wij staan klaar om u te helpen in de keuze van behandeling en geven u persoonlijke begeleiding na een operatie. U kunt vertrouwen op onze ervaring en inzet. Bovendien passen wij de meest geavanceerde technieken en behandelingen toe. Zo is eind 2011 begonnen met operaties met de Da Vinci robot technologie. Hiermee wordt een overgewichtoperatie met een zeer grote precisie uitgevoerd. Dit zorgt voor minimale weefselschade en een kortere hersteltijd na de operatie. Recent zijn we gestart met de single site operatie, waarbij met behulp van de robot, via 1 centrale mini-opening in de buikwand de operatie wordt uitgevoerd.

In de afgelopen 5 jaar heeft het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas rond de 1000 procedures per jaar uitgevoerd en we verwachten voor 2018 ruim boven deze 1000 nieuwe patiënten met ernstig overgewicht te behandelen. Het centrum is en blijft daarmee één van de grootste centra voor operaties tegen overgewicht in Nederland. De specialisten van het behandelcentrum zijn gespecialiseerd in (kijk)operaties tegen overgewicht, ook wel bariatrische chirurgie genoemd. Ons behandelingsprogramma is op een efficiënte manier ingericht. Daardoor kunnen de meeste patiënten de dag na de operatie weer naar huis.

Het doel van een operatie voor ernstig overgewicht is het verbeteren van uw gezondheid. Uw gezondheid, zowel lichamelijk als psychisch, moet dus voor, tijdens en na de operatie goed gecontroleerd worden. Binnen ons behandelcentrum krijgt u een uitgebreide controle voor en na de operatie. Zo blijven wij goed zicht houden op uw gezondheidstoestand. Bij het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas kan de zorg voor de patiënt met ernstig overgewicht van A tot Z kan worden geboden.

Alle medische behandeltrajecten worden o.l.v. dr. P.B.G.M. Feskens, medisch manager/eindverantwoordelijke en algemeen chirurg gespecialiseerd in laparoscopische en robot-geassisteerde bariatrische chirurgie, uitgevoerd. Dr. Feskens heeft reeds meer dan 15 jaar ervaring als bariatrisch chirurg en is initiatiefnemer van het huidige bariatrische centrum.