0164 278 800 Boerthaaveplein 2, 4624 VT Bergen op Zoom
  • Samen naar een gezond gewicht!

    Samen naar een gezond gewicht!

  • Alle disciplines binnen één centrum!

    Alle disciplines binnen één centrum!

  • Multidisciplinaire zorg op maat!

    Multidisciplinaire zorg op maat!

Dieet voor de operatie

In een korte periode van 10 (maximaal 14) dagen voor de operatie wordt geadviseerd snel af te vallen, zodat de lever gaat slinken en het vet in de buik minder wordt. In deze periode worden tijdelijk de eetgewoonten aangepast.

Bij dit voedingsadvies is het van belang om de hoeveelheid koolhydraten in de voeding in grote mate te verlagen. Koolhydraten is een verzamelnaam voor alle soorten zetmeel en suikers. Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in brood, aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten, suikerrijke dranken, fruit en snoep.

Dat betekent dat er een zeer beperkte consumptie van alle producten die suiker of zetmeel bevatten, wordt voorgeschreven.

Doordat het lichaam weinig koolhydraten krijgt aangeboden, worden de reserves koolhydraten, die in glycogeenvoorraden liggen opgeslagen in het lichaam, verbruikt. Hierdoor wordt de glycogeenvoorraad in de lever kleiner, waardoor deze slinkt. Het lichaam gaat in dit proces sneller over op de verbranding van vetten, waardoor de vetreserves worden aangesproken.

Naast het minderen van koolhydraten in de voeding, is het van belang te letten op de vetten in de voeding. Vermijd daarom zo veel mogelijk vet en vetrijke voedingsmiddelen in uw voeding. Wel is het van belang een halvarine, olie of bak- en braadvet te gebruiken bij het bereiden van de maaltijd. Dit is van belang omdat deze producten in vet oplosbare vitamines bevatten die onmisbaar zijn voor het lichaam.

 

Belangrijke aandachtspunten tijdens het predieet:

Zie voor verdere uitleg de informatiefolder die u bij de voorlichting voor de operatie heeft meegekregen.